top of page

Εγκαίνια της 15ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας

13 Οκτωβρίου 2017

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της 15ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στα περίπτερα των εκθετών και συνομίλησε τόσο με τους εκθέτες όσο και με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού Καρδίτσας.

 

 

Ο χαιρετισμός της κας Κατσαβριά:

 

«Η 15η  έκθεση των εμπόρων και των βιοτεχνών της Καρδίτσας αποδεικνύει ότι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις του Νομού μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάπτυξη και την ευημερία.

 

Αποδεικνύει επίσης, ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η ισχυρή θέληση, η εργατικότητα, η φαντασία και η διάθεση να προσφέρουμε στην κοινωνία και στον τόπο μας, ξεπερνάει φραγμούς, ακυρώνει πλαστά διλήμματα και καταργεί κατεστημένες αντιλήψεις.

 

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, τις εργασίες του οποίου έκλεισε προχθές ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώθηκε το εύρος των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας. Η αξιοποίησή τους, παράλληλα με τη χρήση νέων τεχνολογιών, την ενθάρρυνση καινοτόμων πρωτοβουλιών, τη σύνδεση της παραγωγής με το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, μπορούν να απογειώσουν την Τοπική και την Περιφερειακή ανάπτυξη. 

 

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Η ανάκαμψη είναι γεγονός. Μπροστά μας έχουμε πλέον, έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, έξοδος στις αγορές, απομείωση του δημόσιου χρέους και τερματισμός των μνημονίων, που σημαίνει κατάργηση της επιτροπείας και ανάκτηση της κυριαρχίας μας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, θα καταστεί δυνατή μια νέα και ορθολογική πολιτική που θα έχει βασικό στόχο τη σταδιακή ελάφρυνση από τα  φορολογικά και τα ασφαλιστικά βάρη.

 

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι στην Καρδίτσα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε μια τοπική ανάπτυξη που θα συνδυάζει αποτελεσματικά όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας και θα παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να βρουν μια αξιοπρεπή θέση τόσο στην παραγωγή όσο και στην κοινωνία.

 

Ωστόσο, δυο πράγματα δεν πρέπει να ξεχνάμε: πρώτον ότι η ανάπτυξη απαιτεί τη συνέργεια όλων των παραγωγικών δυνάμεων και, δεύτερον, ότι στο νέο οικονομικό υπόδειγμα που θεμελιώνουμε, δεν υπάρχει χώρος για πρακτικές, όμοιες με εκείνες που οδήγησαν την πατρίδα μας στη χρεοκοπία, όπως για παράδειγμα η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα. Και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να τονίσω, ότι η υγιής επιχειρηματικότητα στον ιδιωτικό, το δημόσιο και τον κοινωνικό τομέα, μπορεί να ανθίσει μέσα σε σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, όπως αυτό που έχουμε διαμορφώσει.

 

Φίλες και φίλοι.

 

Η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά προϊόντα του Πρωτογενή Τομέα της Θεσσαλίας καθώς και τα ποιοτικά προϊόντα από κάθε περιοχή. Πρόκειται για τον τομέα με τους δυναμικότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι με τους οποίους θα μικρύνει η απόσταση από το χωράφι στο ράφι!  

 

Είμαι βέβαιη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Θα τα καταφέρουμε.   

 

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη 15η Έκθεση, συγχαίρω  τους συντελεστές της,  και εύχομαι ολόθερμα, καλή επιτυχία.»

Τελευταία Νέα
bottom of page