top of page

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2018

21 Ιουνίου 2018

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση στη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Ηρώδειο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Από το 1985 εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα . Με αφετηρία την Ελλάδα ως πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπη, η γιορτή αυτή λαμβάνει χώρα σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας φτάσει σήμερα να διεξάγεται σε είκοσι δύο πόλεις.

Για 3η χρονιά, έτσι και φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και η Ορχήστρα της ΕΡΤ τίμησαν την Ημέρα Μουσικής, με μία μεγάλη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Με μουσικό διευθυντή τον Αναστάσιο Συμεωνίδη, στο πρώτο μέρος, η ορχήστρα ερμήνευσε το Εισαγωγή και Φούγκα πάνω σε δύο Ελληνικά Θέματα του Διονύσιου Λαυράγκα και το Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα Νο.3 σε Ντο ελάσσονα, έργο 37 του Μπετόβεν, με τον σολίστ Γεώργιο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα ερμήνευσε τη Συμφωνία Νο.9 σε Μι ελάσσονα, έργο 95, "Συμφωνία του Νέου Κόσμου" του Αντονίν Ντβόρζακ.

Τελευταία Νέα
bottom of page