top of page

Σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και τις τελευταίες εξελίξεις

29 Ιουνίου 2015

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση αποφάσισε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου το οποίο υπερψηφίστηκε το Σάββατο, 27 Ιούνη στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Πέντε μήνες μίας ναρκοθετημένης διαπραγμάτευσης ουδέποτε διανοήθηκε η κυβέρνηση να υποθηκεύσει την χώρα με νέα μνημόνια, ύφεση και λιτότητα παρά τη διάθεση εξεύρεσης μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας- λύσης.


Τα μέτρα που ζητάνε από τη χώρα μας «οι δανειστές» προκαλούν ΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα απαιτούν:

• Αύξηση ΦΠΑ στις εισροές ( π.χ. ζωοτροφές, φάρμακα, μηχανήματα) από 13% στο 23%


• Κατάργηση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου


• Αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 26%


• Αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα στο γάλα από το 13% που είναι σήμερα στο 23%, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ην. Βασίλειο και η Μάλτα είναι μηδενικός, στην Ιταλία και την Ισπανία 4%, στην Πολωνία, την Κύπρο και την Κροατία 5% και στη Γαλλία 5,5%.


• Κατάργηση ή ενσωμάτωση του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ που θα σημάνει και τεράστια αύξηση των εισφορών των αγροτών.


• Άρνηση να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή ζητάνε να πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» μισθωτοί, αγρότες, συνταξιούχοι.

Οι δανειστές είχαν εξαρχής στόχο να σβήσουν την ελπίδα που προέβαλε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη. Μέχρι και αυτή τη στιγμή και καθ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, το ΔΝΤ, οι Θεσμοί και τα φερέφωνα τους θα κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους για να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό Λαό μέσω ωμών εκβιασμών και καταστροφολογίας, πάντα με τη συνδρομή των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αρνείται να αυξήσει το όριο του ELA, ασκώντας περαιτέρω πίεση στον αγώνα της Κυβέρνησης για διέξοδο.

Αλλά, όσο και να επιμένουν στις ωμές απειλές και στην υπονόμευση του έργου της Κυβέρνησης, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Είναι επιτέλους η ώρα, ο λαός να πάρει στα χέρια του την διαπραγμάτευση απέναντι στους εκβιασμούς και τα μνημόνια.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις 5 Ιούλη, είναι ναι στην οριστική έξοδο από την κρίση. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.


Θα τον διαβούμε όλοι και όλες μαζί γράφοντας νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Τελευταία Νέα
bottom of page