top of page

Τοποθέτηση σχετικά με το Σ/Ν Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: "Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις"

20 Μαρτίου 2015

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα – Κατσαβριά Σιωροπούλου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Σ/Ν Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: "Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις" και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του σ/ν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Ξεκινώντας την τοποθέτησή της, τόνισε ότι αν δεν είχε εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ο λαός είχε ενδώσει στην εκστρατεία φόβου και τρομοκράτησης, το πρώτο σχέδιο νόμου της Βουλής δεν θα αφορούσε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά σε σκληρά μέτρα, σε περικοπές μισθών και συντάξεων.


Εν συνεχεία, επεσήμανε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το πρώτο φιλολαϊκό νομοσχέδιο των τελευταίων ετών κατατέθηκε από μία Κυβέρνηση με κορμό τη Ριζοσπαστική Αριστερά. Και αυτό συμβαίνει επειδή η Κυβέρνηση δεν αναδείχθηκε από τα γνωστά κέντρα συμφερόντων, αλλά από κοινωνικά κινήματα, από απλούς, αγωνιζόμενους ανθρώπους.


Η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα του νομοσχεδίου που προσφέρουν ιατρική κάλυψη σε ανασφάλιστους, επίδομα ενοικίου σε 300.000 οικογένειες, δωρεάν ρεύμα και σίτιση. «Κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης της κοινωνίας, δεν μπορεί παρά να ξεκινάει από τα ασθενέστερα στρώματά της. Ακόμα και σε περιόδους βαθιάς κρίσης και δανεισμού, το κράτος οφείλει να εκπληρώνει τη βασική του αποστολή: να εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών του». Αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών, των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, γενικότερα των εργαζομένων, που χρήζουν αντιμετώπισης.


Συνεχίζοντας, κατέθεσε πρόταση για την αξιοποίηση αχρησιμοποίητων ακινήτων που ανήκουν σε διάφορους φορείς και οργανισμούς ως χώρων σίτισης και στέγασης απόρων συμπολιτών μας. «Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες, δεδομένου ότι τα κτίρια αυτά ανήκουν σε διάφορους και ετερόκλητους φορείς (σε Δήμους και Περιφέρειες, στον ΟΣΕ, στη ΔΕΗ κτλ), η συνεργασία με τους οποίους συνεπάγεται πληθώρα διοικητικών διαδικασιών και πράξεων. Χωρίς όμως να υποτιμώ τις δυσκολίες αυτές, προτείνω στην Κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο άμεσης αξιοποίησης των εγκαταστάσεων αυτών. Σε μία τέτοια προσπάθεια γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα βρούμε δίπλα μας ανθρώπους και κινήματα που έχουν δώσει τόσους αγώνες μαζί μας ενάντια στο Μνημόνιο. Όλοι αυτοί έχουν διάθεση να προσφέρουν, για αυτό και περιμένουν πολλά από εμάς».


Κλείνοντας, η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου τόνισε πως πράττουμε το καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε τα τραγικά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, τις εικόνες αστέγων στους δρόμους, απόρων που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, όσων ζητούν δανεικά για να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Το καθήκον αυτό βρίσκεται έξω από κάθε διαπραγμάτευση.

Τελευταία Νέα
bottom of page