top of page

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα

1 Σεπτεμβρίου 2015

Η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Γεν. Δ/ντη του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργο Αποστολάκη και τον αναπληρωτή Δ/ντη της Δ/νσης τεχνικών ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Νίκο Μπαχάρη  και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Γεν. Δ/ντη του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργο Αποστολάκη και τον αναπληρωτή Δ/ντη της Δ/νσης τεχνικών ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Νίκο Μπαχάρη είχε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ ,με  τα προβλήματα που προκύπτουν απ’ την ψηφιοποίηση και  τη τηλεπισκόπηση, τους ελέγχους και τους καταλογισμούς προστίμων τόσο  στους αγρότες όσο και στο κράτος.

Αδυναμίες που έχουν σχέση  με τους παραγωγούς  και με τους διαπιστευμένους φορείς που αποτελούν τις πύλες εισόδου στο σύστημα ΟΣΔΕ.

Αδυναμίες που μεταφράζονται σε καθυστερήσεις  πληρωμών, σε καταλογισμό ποινών κλπ τόσο για τους αγρότες όσο και για το Ελληνικό δημόσιο από τα ελεγκτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπήρξε μία πλήρης ενημέρωση σχετικά με την αποπληρωμή απ’ την μεριά του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης και της συνδεδεμένης, την δικαίωση ενστάσεων παραγωγών για προφανή λάθη και ελλείψεις στο ΟΣΔΕ όπως και την πληρωμή δικαιούχων προγραμμάτων διαφόρων μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Ο κ. Αποστολάκης ενημέρωσε την κ. Κατσαβριά για την μέχρι τώρα καταβολή πληρωμών καθώς και την βελτίωση  της  ροής  των  πληρωμών που  αναμένεται στο  αμέσως  επόμενο  διάστημα , με  την  μετά την υπογραφή του προγράμματος της κυβέρνησης με τον ΙΕΣΕΜ και την εκταμίευση των δόσεων όπως προβλέπεται.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι ίδιοι οι παραγωγοί – δικαιούχοι κατά την συμπλήρωση των δηλώσεων καλλιέργειας για  την αποφυγή λαθών ,καθώς και η ανάγκη επανέλεγχου στο χρονικό διάστημα που παραμένει ανοιχτό το σύστημα ώστε να αποφεύγεται η επιβολή κυρώσεων.

Στο θέμα της πληρωμής προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας που εκκρεμούν λόγω λανθασμένης καταχώρησης κωδικού καλλιέργειας από χρήση αδόκιμου όρου τριφύλλι αντί μηδικής, το αίτημα θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Γεωργίας για να ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση.

Η βουλευτής Καρδίτσας κ. Κατσαβριά Σιωροπούλου ζήτησε να ενημερωθεί επίσης για την πορεία της έγκρισης χρηματοδότησης των δυο έργων του Δήμου Σοφάδων στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που αφορούν στην «Αισθητική Αναβάθμιση και Ανάδειξη των Οικισμών Κτημένης και Θραψιμίου». Τόνισε δε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα έργα το συντομότερο δυνατόν. Ο κ.  Αποστολάκης ενημέρωσε άμεσα την κ. Κατσιαβριά  για την  πορεία  των  φακέλων  των  εν  λόγω  έργων και  ότι οι διαδικασίες για την άμεση  πληρωμή  δύο δόσεων για  τον οικισμό Κτημένης και  μία δόσης  για τον οικισμό Θραψιμίου, έχουν  ολοκληρωθεί και  η  πληρωμή  τους  θα  γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τελευταία Νέα
bottom of page