top of page

Ημερίδα με θεμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα

13 Μαϊου 2015

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα με θεμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» με τίτλο «100 MIRRORS EXTENDED» και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θεμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα διοργανωθηκε στην Αθηνα από την Μ.Κ.Ο "ΕΔΡΑ" με τιτλο 100 MIRRORS EXTENDED. Σκοπός της ημερίδας ηταν 100 γυναίκες επιχειρηματίες προερχόμενες από 5 διαφορετικές χώρες, δουλεύοντας σε 10 διαφορετικούς τομείς να μιλήσουν για τη δουλειά τους, τις προσωπικές τους επιλογές, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν,τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους ως ηγέτιδες, η κάθε μία τους σε έναν διαφορετικό τομέα επιχειρηματικ...ότητας αλλά και τις μελλοντικές τους φιλοδοξίες.


Στην ημερίδα παραβρέθηκε και απηυθυνε χαιρετισμο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου. Η κ. Κατσαβριά μεταξύ άλλων ανέφερε:


"Πάντα η γυναίκα αποκαλούταν το δεύτερο φύλο, για να θυμηθώ το γνωστό έργο της Σιμόν ντε Μπουβουάρ. Η θέση αυτή των γυναικών δε φαίνεται μόνο στην οικογένεια και στην κοινωνική ζωή. Αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στην οικονομική και επαγγελματική θέση της γυναίκας.


Και αν η θέση της γυναίκας, η προοπτική επαγγελματικής ανέλιξης, η είσοδός της στην αγορά, ήταν τόσο καιρό άνισες, η κρίση έχει επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, στον τομέα της επιχειρηματικότητας, είτε ως εργοδότες, είτε ως εργαζόμενοι, οι γυναίκες αντιστοιχούν περίπου στο 1/4 των εμπλεκομένων με το επιχειρείν.Αυτή την πραγματικότητα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες.


Ήδη ετοιμάζονται νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα. Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Βεβαίως, ξέρουμε ότι τα προγράμματα αυτά δεν αρκούν για να λύσουμε τα προβλήματα, ούτε θέλουμε να γίνουμε μια χώρα που ζει μόνο από ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό, μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι προτάσεις σας, τις οποίες παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.


Θέλω όμως να σταθώ στη μεγάλη εικόνα. Σε μία χώρα με συνεχώς συρρικνούμενη οικονομία, δεν μπορεί να γίνει λόγος για επιχειρηματικότητα. Όσο το ΑΕΠ μειώνεται, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών περιορίζεται και το χρέος αυξάνει, η αγορά θα βρίσκεται σε τέλμα.


Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζουμε με την δυναμική διαπραγμάτευση που διεξάγουμε. Το ξέρετε ότι αντιμετωπίζουμε έναν οικονομικό πόλεμο από τους δανειστές. Με δυο λόγια, μας ζητούν να συρρικνώσουμε την εθνική οικονομία, προκειμένου να αποπληρώνουμε τις δόσεις. Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Σε αυτόν τον οικονομικό στραγγαλισμό αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ανταποκρινόμενοι στον ιστορικό ρόλο της Αριστεράς και πάντα προασπιζόμενοι της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο.


Περιμένουμε και από εσάς να συνεχίσετε τον δικό σας αγώνα ενάντια στη φτωχοποίηση. Περιμένουμε να συνεχίσετε να ορθώνετε ανάστημα ενάντια στις παράλογες και καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών. Μόνο έτσι θα μπορέσει η οικονομία να αναπνεύσει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική και επιχειρηματική μας βάση. Μόνο έτσι θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για επιχειρηματικότητα στην χειμαζώμενη Ελλάδα".

Τελευταία Νέα
bottom of page