top of page

Επίσκεψη στη 16η Εμπορο-Βιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας 

16 Οκτωβρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, απυήθηνε χαιρετισμό με αφορμή την επίσκεψη στη 16η Εμπορο-Βιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας και εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Χρυσούλα Κατσαβριά στη 16η Εμπορο – Βιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

«Μαζί τα καταφέραμε μέχρι σήμερα και μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας. Η κ. Κατσαβριά αναφέρθηκε στις αιτίες που προκάλεσαν τη χρεοκοπία και στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση κρατώντας την κοινωνία όρθια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μαζί τα καταφέραμε μέχρι σήμερα και μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης». Εξέφρασε δε τη χαρά της για τη δυναμική παρουσία και προβολή των εκθετών και των προϊόντων τους στη φετινή 16η  έκθεση, η οποία αντανακλά τις δυνατότητες των παραγωγικών φορέων του τόπου μας.

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της κ. Κατσαβριά, έχει ως ακολούθως:

“Χαιρετίζω τη 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας και συγχαίρω όλους τους συντελεστές της για την άψογη διοργάνωση.

Μπορούμε, και γιατί όχι, να επαιρόμαστε για το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες Περιφερειακές Εκθέσεις, που σηματοδοτεί και αντανακλά το δυναμισμό των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας και την αποφασιστικότητά μας να γράψουμε τις δικές μας σελίδες στο κεφάλαιο της δίκαιης ανάπτυξης.

Οι μνήμες όλων είναι, χωρίς αμφιβολία, ακόμη νωπές.

Η αφροσύνη, η υποτίμηση της τοπικής και περιφερειακής διάστασης της οικονομίας, η έλλειψη κανόνων και προσανατολισμού, η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και το κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα, οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα και βύθισαν ευρύτατα κοινωνικά στρώματα στην απελπισία.

Η διαχείριση της δεκαετούς περιπέτειας της πατρίδας μας από εκείνους που την προκάλεσαν, υπήρξε εκκωφαντικά αναποτελεσματική και διεύρυνε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.

Ωστόσο, το στοίχημα της κοινωνίας των πολλών, να βγούμε από την κρίση αλλά με την κοινωνία όρθια, κερδήθηκε.

Ανασυγκροτήθηκε το κοινωνικό κράτος, αναδιοργανώθηκε η εκπαίδευση, θωρακίστηκε και αναβαθμίστηκε η ευρωπαϊκή και διεθνής θέση της χώρας, τέθηκαν κανόνες για την υγιή επιχειρηματικότητα και μπήκαν τα θεμέλια για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η έξοδος από την επιτροπεία και τα μνημόνια συνοδεύεται από το δικό μας Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο έχει συνθέσει δυναμικά τους εθνικούς, τους περιφερειακούς και τους κλαδικούς στόχους, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης απασχόληση και αύξηση των εισοδημάτων.

Ο πρώτος προϋπολογισμός της μεταμνημονιακής εποχής περιλαμβάνει μέτρα για την τόνωση της ζήτησης παράλληλα με την έναρξη της πορείας ελάφρυνσης των φορολογικών και των ασφαλιστικών βαρών. Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, μιλάμε για επεκτατική και όχι περιοριστική πολιτική.

Η χρηματοδότηση της οικονομίας έχει διασφαλιστεί μέσα από την εξαιρετική πορεία των δεικτών της και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Η ταχεία, διαφανής και αποτελεσματική διαχείριση των εθνικών και κοινοτικών πόρων, εξασφαλίζουν την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Η αναβάθμιση συνολικά της εκπαίδευσης και, πιο ειδικά, της ανώτατης, όπως με το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εγγυάται την ομαλή μετάβαση στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας. Εγγυάται επίσης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας που θα παράγεται και θα μένει στη χώρα καθώς και τη βελτίωση της θέσης μας στο διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Η δυναμική παρουσία και προβολή των εκθετών και των προϊόντων τους στη φετινή έκθεση, φέρνει κοντά τις δυνατότητες όλων μας και τις εναρμονίζει με τις θετικές και αισιόδοξες προοπτικές της κοινωνίας και της οικονομίας μας.   

Είμαι βέβαιη ότι έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα. Από το κάθε πέρυσι και καλλίτερα έχουμε περάσει στα καλλίτερα που είναι μπροστά μας.

Μαζί τα καταφέραμε μέχρι σήμερα και μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα της δίκαιης ανάπτυξης.

Για την πατρίδα και τον τόπο.

Για τη νέα γενιά, για τους δημιουργικούς συντελεστές του σήμερα και του αύριο”.

Τελευταία Νέα
bottom of page