top of page

Τα Δίκτυα Διασύνδεσης του Ελληνισμού της Διασποράς με το Μητροπολιτικό Κέντρο (ΕΡΤSAT, Φωνή της Ελλάδας, ΕΡΤ3, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) και Απογραφή Ομογενών

17 Φεβρουαρίου 2016

Η κυρία  Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό την προεδρία του κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τα Δίκτυα Διασύνδεσης του Ελληνισμού της Διασποράς με το Μητροπολιτικό Κέντρο. (ΕΡΤSAT, Φωνή της Ελλάδας, ΕΡΤ3, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης), 2.  Απογραφή Ομογενών.

Αγαπητοί συνάδελφοι και  εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι. Θέλω να εκφράσω και τη δική μου συγκίνηση ακούγοντας σήμερα και την αγωνία που εξέφρασε η φωνή της Ελλάδας που με συνόδευσε για  πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό όταν βρισκόμουν και εγώ. Θα ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω, χαίρομαι που έχουμε αυτή τη δυνατότητα μέσα από αυτήν την Επιτροπή να ακούμε και να συμβάλλουμε έτσι στο να λυθούν κάποια προβλήματα σημαντικά. Τι να πω πραγματικά είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής μου Θητείας σε αυτήν την επιτροπή  και κάθε φορά που συμμετέχω φεύγω συγκινημένη γεμάτη με όλα αυτά που ακούγονται εδώ και πραγματικά νομίζω ότι αν μπορεί να μας δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσουμε είμαστε δίπλα σας σε όλη αυτή τη προσπάθεια που κάνετε. Εγώ όσον αφορά το δεύτερο θέμα θα ήθελα να προσθέσω ένα αίτημα που έχουν εκφράσει πάρα πολλοί ομογενείς, σοβαρές καταγγελίες δηλαδή  κυρίως από τη Γερμανία και από άλλες χώρες που αφορά την κατάθεση των δικαιολογητικών που έχουν κάνει στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ που από το 2010 έχουν κοπεί αδικαιολογήτως οι συντάξεις τους παρόλο που τηρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και είχαν απογραφεί καταθέτοντας όλα τα δικαιολογητικά. Νομίζω ότι στα πλαίσια της συζήτησης που έγινε σήμερα καλό θα ήταν να δούμε και αυτό το θέμα την επανεξέταση δηλαδή της απογραφής που διενήργησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και ίσως μέσω ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πιστοποιηθεί η γνησιότητα των συντάξεων των ομογενών μας στους οποίους έχει συμβεί αυτό. Νομίζω ότι έπρεπε να το καταθέσω και αυτό. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Τελευταία Νέα
bottom of page