top of page
Search
  • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

«Ανοιχτή επιστολή»

Με βαθιά συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που μου δίνει ο τιμητικός ρόλος της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Νομό μας,ως γυναίκα, μητέρα, ενεργή πολίτης αυτού τουτόπου, δηλώνω παρούσα και σ αυτό το προσκλητήριο αγώνα!

Θεωρώ τη συμμετοχή μου χρέος.

Χρέος για τους νέους και τις νέες, για τα παιδιά μας που έχουν χάσει την αισιοδοξία τους για το μέλλον που τους ανήκει. Που βλέπουν τη μόρφωσή τους να εξαϋλώνεται σε συνθήκες εργασιακής έντασης και ανασφάλειας. Που στη παραγωγική τους ηλικία ζουν ακόμη στο πατρικό σπίτι επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος στέγης.

Χρέος απέναντι στις γυναίκες, που βιώνουν πολλαπλές διακρίσεις και εκμετάλλευση.

Χρέος απέναντι στους ανθρώπους της δουλειάς, που το εισόδημά τους εξαντλείται στα μισά του μήνα.


Χρέος για τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Για τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, που δίνουν προσωπική μάχη για να κρατήσουν όρθιο το κοινωνικό κράτος.

Για τους συνταξιούχους, που δεν μπορούν να πάρουν ένα δώρο στα εγγόνια τους.

Χρέος απέναντι στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και τον βλέπω:

Να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της οικονομικής ανάπτυξης και τους συμπολίτες μου να βιώνουν την αδιαφορία του κράτους.

Να είναι ουραγός στη Θεσσαλία με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν…


Να είναι ο Νομός με τη μεγαλύτερη φυσική μείωση πληθυσμού,με το μεγαλύτερο δείκτη γήρανσης με 6% τη τελευταία δεκαετία, την ανεργία να ξεπερνά το 20% με υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην ανεργία των νέων και των γυναικών.

Να διαθέτει σημαντικούς ανθρώπινους και φυσικούς πόρους και όμως να βρίσκεται σε οικονομικό μαρασμό.


Να διαθέτει ένα υπό κατάρρευση Νοσοκομείο και άδεια από γιατρούς κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.


Φτάσαμε στο τέλος. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην πραγματικότητα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε την πλάτη στον κίνδυνο που θεριεύει ολοένα και περισσότερο.

Η τετραετία της καταστολής, της διαφθοράς, της αυθαιρεσίας, του ξεπουλήματος, του κυνισμού και της απαξίωσης, πρέπει να τελειώσει.

24 ώρες το 24ωρο τα μέσα «ενημέρωσης», προσπαθούν μάταια να μας πείσουν για τις επιτυχίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Όταν δεν το καταφέρνουν, τότε παίρνουν μια ζυγαριά και μας ζυγίζουν. Όλοι ίδιοι είναι, σου λένε. Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.


Ανίκανοι, παράνομοι, καταχραστές παραδίδονται στα τηλεοπτικά πλυντήρια για ξέπλυμα. Φυσικά με το αζημίωτο.

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το δάκρυ μας για τα αθώα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και αυτοί συγκαλύπτουν τα πάντα, θεωρούν αυτονόητη την εκ νέου παρουσία του υπεύθυνου υπουργού στην πολιτική σκηνή του τόπου και δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με τους συγγενείς των θυμάτων. Θλιβεροί και αδίστακτοι.


Αξίζει πρέπει και μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα…

Είμαστε πολλοί και ήρθε η ώρα να ξεσπάσουμε χωρίς να φοβηθούμε

Για να μην ντρέπονται τα παιδιά μαςγι’ αυτό που θα τους παραδώσουμε,

Γιατί πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας και ν’ αγωνιστούμε για τη λύση τους.

Γιατί το αύριο κρύβεται σε ότι έχουμε ονειρευτεί.

Και γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι…


Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαό; Θα πει «ως εδώ». Θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία και θα επιλέξει Δικαιοσύνη παντού.


Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μία προοδευτική κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό μπορεί να εγγυηθεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και να προχωρήσει σε ένα πλαίσιο κοινωνικής στήριξης, ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Έχουμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, ξέρουμε και μπορούμε, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην τροχιά φτωχοποίησης, απογοήτευσης και παραίτησης των πολιτών.


Μαζί θα δημιουργήσουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε…


της Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Υποψήφιας βουλευτή Ν. Καρδίτσας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

6 views0 comments
bottom of page