top of page
Search
  • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Το μεγάλο «φαγοπότι» στην υγεία, περιλαμβάνει στα «ορεκτικά»και το Δημόσιο Νοσοκομείο Καρδίτσας!

Άρθρο της Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου Υποψήφιας Βουλευτή Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. #katsavriasioropoulou #karditsa #syriza


Το αίτημα για ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής προϋποθέτει ένα ισχυρό και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσβάσιμο σε όλους.


2016. Η κυβέρνηση Σύριζα εξασφαλίζει σε 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.


2023. Η κυβέρνηση ΝΔ με τις πολιτικές επιλογές της, οδηγεί στην επί πληρωμή περίθαλψη ακόμη και των ασφαλισμένων. Τουλάχιστον 1 στους 3 πολίτες αδυνατεί σήμερα να καλύψει τις δαπάνες για τις υγειονομικές του ανάγκες ενώ το ΕΣΥ λειτουργεί με 12.000 υγειονομικούς λιγότερους σε σχέση με 3 χρόνια πριν.


Οι παροχές υγείας για το λαό γίνονται ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους .

Στα χρόνια της πανδημίας δεν περίσσεψαν χρήματα για να στηριχτεί η δημόσια υγεία.Τα γαλάζια στόματα ήταν μεγάλα, πεινασμένα και αχόρταγα!


Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας αγνοούν συστηματικά τα προβλήματα που αναδεικνύουν φορείς των υγειονομικών της Καρδίτσας και της χώρας.


107.000 Καρδιτσιώτες , σε έναν από τους πιο αδικημένους νομούς της χώρας,βλέπουν το πολύπαθο Νοσοκομείο στο οποίο εμπιστεύονται την υγεία τους , να καταρρέει.


Έλλειψη γιατρών , μεγάλες λίστες ραντεβού ή προγραμματισμού χειρουργικής επέμβασης , πολύωρες αναμονές , εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού,επισφαλείς διακομιδές ασθενών από μη εξειδικευμένους γιατρούς,με ακατάλληλα ασθενοφόρα, ξενοδοχειακός εξοπλισμός κατεστραμμένος, είναι μερικές χαρακτηριστικές συνθήκες που φανερώνουν πως το νοσοκομείο μας νοσεί σοβαρά.


Η δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα. Η διακοπή λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου (από τον Φεβρουάριο του ΄22), η μη λειτουργία του μαστογράφου και του παντογράφου,η υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου ωθούν αναγκαστικά τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.


Τα ακτινοδιαγνωστικά τμήματα των Γ.Ν. Καρδίτσας και Τρικάλων συν εφημερεύουν, προφανώς ως μέρος του σχεδίου για τη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.

Οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης γιατρών ,βιώνει και η Παθολογική κλινική,που καλύπτει καθημερινά το 60% των νοσηλειών του νοσοκομείου όπως και η πλειοψηφία των κλινικών. Οι εφημερίες καλύπτονται με τεχνάσματα και συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από το ένα τμήμα στο άλλο.


Μόνιμο τεχνικό προσωπικό δεν υπάρχει, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, ελαιοχρωματιστές δουλεύουν με μπλοκάκια…


Ιδιωτικές εταιρείες έχουν αναλάβει φύλαξη και καθαριότητα.


Αργά αλλά σταθερά προετοιμάζουν τη συγχώνευση του νοσοκομείου Καρδίτσας με των Τρικάλων και τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας με υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας.


Αδιάψευστος μάρτυρας οι κραυγές αγωνίας γιατρών και νοσηλευτών και οι καταγγελίες ασθενών και συγγενών τους .


Σήμερα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό για την προσφορά τους κάθε μέρα προς τον άνθρωπο.Χωρίς την αφοσίωσή τους, θα είχαμε βάλει λουκέτο!


Το μοναδικό νοσοκομείο του νομού μας είναι υπό κατάρρευση και οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες επιδίδονται σε επικοινωνιακές φιέστες.


Χτες αιτία ήταν η δωρεά εικοσιοκτώ κρεβατιών από ιδιώτες.


Συγχαρητήρια στην ευγενική χειρονομία του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας !


Οι «αρμόδιοι» που παρακολουθούν με εκκωφαντική σιωπή και επιτηδευμένη αδιαφορία την κατάρρευση του νοσοκομείου μας ,απλά παραβρέθηκαν για τη σχετική φωτογράφιση!!! Εξαντλούν το ενδιαφέρον τους, στην πόζα για τη φωτογραφία!


Άραγε με ποιο αφήγημα θ απευθυνθούν στους ταλαιπωρημένους πολίτες της Καρδίτσας; Ποιον θα πείσουν; Τι θα πουν; Ότι ενίσχυσαν το νοσοκομείο βάφοντας μερικούς τοίχους με χορηγίες ιδιωτών;


Τα προβλήματα του ΕΣΥ και των ανθρώπων του ,δεν λύνονται με επικοινωνιακές φιέστες και επαιτείες.


Η Προοδευτική Κυβέρνηση που θα προκύψει στις 22 Μαΐου, θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.σχεδιάζει :

  • Αύξηση 3 δισ.€ της χρηματοδότησης του ΕΣΥ (2 δισ. € από τον κρατικό προϋπολογισμό, 1 δισ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης).

  • Ιατρικό μισθολόγιο :2000 ευρώ καθαρά εισαγωγικό μισθό πρωτοδιόριστου γιατρού και ανάλογη προσαρμογή στις υπόλοιπες βαθμίδες. Αναλογικές αυξήσεις μισθών για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας .

  • Προσλήψεις 5.000 μόνιμων υγειονομικών αμέσως και 10.000 στην τριετία, σε τομείς αιχμής και όπου υστερεί το ΕΣΥ: κοινοτική φροντίδα, επείγουσα ιατρική, αποκατάσταση, ψυχική υγεία, οδοντιατρική περίθαλψη, μετανοσοκομειακή φροντίδα.

  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τριπλασιασμό ΤΟΜΥ (από 127 στις 380), εδραίωση του οικογενειακού γιατρού ,δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας,λειτουργία σε κάθε δήμο Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας.

  • Επιχειρησιακή ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ.

  • Ανακαίνιση /πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων που παρουσιάζουν επείγουσες ανάγκες.

Μόνο με σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ που καλύπτει δωρεάν ποιοτικές παροχές υγείας σε όλους , μπορεί να υπάρξει Δικαιοσύνη!


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, άντεξε 39 χρόνια! Ο Μητσοτάκης χρειάστηκε μόλις 4 για να το διαλύσει!


Στις 21 Μαΐου ο Σύριζα -Π.Σ.θα βάλει φρένο στα σχέδιά τους!


Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου Υποψήφια Βουλευτή Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

524 views0 comments

コメント


bottom of page