top of page
Search
 • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Οι Σοφάδες θα είναι πρωταγωνιστές για τη νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Εδώ και 4 χρόνια που την Ελλάδα κυβερνά η Ν.Δ.του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα.

Ένας ολόκληρος λαός έχει παραδοθεί στους κανόνες μιας αχόρταγης μειοψηφίας χωρίς αξίες, ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών χάνει την αξιοπρέπειά της ανεβαίνοντας τον Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, καιροσκόποι και funds ληστεύουν τις περιουσίες των πολιτών εμφανίζοντας τη ληστεία ως ανάπτυξη.


Τα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται και οι γόνοι των εκλεκτών μεταμορφώνονται και αυτοί σε εκλεκτούς.

Η Ελλάδα παραμένει στάσιμη στην εξευτελιστική τελευταία θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθερίας του τύπου, με αρνητικές πρωτιές στην ακρίβεια, την ανεργία, τη φτώχεια, το δημόσιο χρέος, την αποδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαπλοκή και την εξαχρείωση του δημόσιου βίου, την υποχώρηση της Δημοκρατίας.

Έρχεται η στιγμή που αυτή η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει. Λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται!


Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που δε βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας.

Αποδείξαμε πως μπορούμε.

Πριν μας διακόψει η 4ετία Μητσοτάκη, είχαμε επιδιώξει μια πλατιά διαβούλευση με τους πολίτες, την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς. Θέλαμε ο πολίτης να είναι πρωταγωνιστής στον τόπο του, ο παραγωγός, ο εργαζόμενος, η νέα γενιά να είναι εκείνοι που παίρνουν τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις για τη ζωή τους και το μέλλον τους.


Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Ο Νομός Καρδίτσας μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση, αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πραγματική οικονομία και την παραγωγή πλούτου.


Δεν μας αξίζει να έχει ο νομός μας την τελευταία θέση σε ανάπτυξη στη χώρα.


Η περιοχή μας, ο Δήμος Σοφάδων, είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Οι υδάτινοι πόροι, η εύφορη γή, το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιο είναι τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Οφείλουμε να δώσουμε ώθηση στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες στο χώρο της Μεταποίησης, για τη σύγχρονη τυποποίηση και συσκευασία. Να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και να δώσουμε εξαγωγικό προσανατολισμό στα μοναδικά προϊόντα μας, για να φτάσουν στις ξένες αγορές όχι μόνο τα αγροτικά αλλά και τα βιομηχανικά. Να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία που παράγεται στον τόπο μας και να μείνει εδώ. Για να αυξηθεί το εισόδημα του παραγωγού, να έχουν όλοι δουλειά και κυρίως οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε 4 μόλις χρόνια και σε ασφυκτικά πιεστικές οικονομικές συνθήκες, μέσα σε μνημόνια, δρομολόγησε την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Λίμνης Σμοκόβου και δεσμευσε 3,5 εκα. € για την επικαιροποίησή του.

Προώθησε την εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων εξοικονόμησης νερού από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις καθώς και την υπογειοποίηση μέρους του δικτύου από τις γεωτρήσεις αυτές, με τη διάθεση περίπου 4 εκατ. €.

Ολοκληρώσαμε την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην εξυγίανση των Τ.Ο.Ε.Β., στη θέσπιση Ενιαίων Κανόνων Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων καθώς και στην καθιέρωση Ενιαίων Κανόνων Τιμολόγησης του αρδευτικού νερού.


Με τα 5 ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα:

 1. Κτηνιατρικής,

 2. Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού,

 3. Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής,

 4. Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας,

 5. Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία

και τα 3 Ερευνητικά Ινστιτούτα:

 1. 1) Γενετικής Βελτίωσης Ζώων,

 2. Βάμβακος και Αγροτικής Εκπαίδευσης,

 3. Ξύλου Επίπλου και Ξύλινης Συσκευασίας

που δημιουργήσαμε στη Καρδίτσα διασφαλίσαμε την αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στο νομό μας. Με την αναγνώριση του νερού των πηγών Σμοκόβου και Σουλαντά ως Ιαματικών, δώσαμε στο νομό μια νέα εικόνα, και προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.


Η ευθύνη κάθε πολιτικού είναι να λύνει κρίσιμα ζητήματα της περιοχής του. Ο παλιός καταυλισμός των ΡΟΜΑ στους Σοφάδες, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα. Ο Δήμος Σοφαδων δεν αξιοποίησε τους πόρους που είχε στη διάθεσή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να το επιλύσει βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών του Δήμου Σοφάδων.


Διεκδικούμε και προωθούμε πολιτικές για τους Ρομά, με βάση τους παρακάτω άξονες:

 • Την εξάλειψη του ακραία υποβαθμισμένου καταυλισμού των Σοφάδων και των θυλάκων του.

 • Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς Ρομά.

 • Την ανάδειξη καινοτόμων παρεμβάσεων ώστε να αναβαθμιστεί η αισθητική του δημόσιου χώρου της πόλης των Σοφάδων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων των πολιτών της περιοχής

Η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης και ανάταξης. Που σημαίνει ανασυγκρότηση του Κράτους, ανάταξη και στήριξη της κοινωνίας, που σημαίνει ανάσα της Δημοκρατίας, προκειμένου να γίνει πράξη το όραμά μας για Δικαιοσύνη στον τόπο.


Θα νικήσουμε, γιατί είμαστε πολλοί, απέναντι σε μια μικρή ολιγαρχία.

Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Γιατί εμείς δεν εκπροσωπούμε ούτε τζάκια, ούτε συμφέροντα.

Και γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!


Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκπροσωπούμε την Ελλάδα της εργασίας, των αδύναμων, την Ελλάδα του μόχθου και της δημιουργίας.

Τώρα αποφασίζουμε με σύνεση και σιγουριά. Βάζουμε πρώτη προτεραιότητα τη ζωή μας.


Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.


Είμαστε βέβαιοι ότι και σ αυτές τις εκλογές οι Σοφάδες θα είναι πρωταγωνιστές για τη νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία!

Για τη νέα νίκη του λαού μας!!!


Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου

Υποψήφιας Βουλευτή Καρδίτσας

του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

107 views0 comments

Comments


bottom of page