top of page
Search
  • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Τοποθέτηση της Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου στη συνέντευξη τύπου - παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Η κρίσιμη εκλογική μάχη που θα δώσουμε στις 21 Μαΐου 2023 θα καθορίσει τους όρους της ζωής μας για τα επόμενα χρόνια .Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας!

Τα διλήμματα αυτής της κάλπης είναι ξεκάθαρα.

Θέλουμε η Υγεία,η παιδεία,η ενέργεια,το νερό να είναι δημόσια αγαθά ή εμπορεύματα για ξεπούλημα και αισχροκέρδεια;

Θέλουμε δημοκρατία ή αυταρχισμό;

Θελουμε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολλών ή τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών;

Θέλουμε μια αξιοπρεπή ζωή η απλά επιβίωση;

Σ’ αυτή τη μάχη οι γυναίκες μπαίνουμε μπροστά!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο τόπος μας!
Δικαιοσύνη παντού, αλληλεγγύη για όλους ,αποκατάσταση των αδικιών και της ανομίας που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μιλώ να δώσουμε τη μάχη ώστε ν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα μας που δοκιμάζεται από τη διαφθορά ν αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια της κοινωνίας, ν αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία ,η αναξιοκρατία , η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και η απουσία κυβερνητικής λογοδοσίας.

Να υπάρξουν λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, του επιπέδου ζωής των πολιτών, της μεσοπρόθεσμης αλλά και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αληθινές ανάγκες των ανθρώπων.

Μιλώ για δωρεάν πρόσβαση για όλους στα δημόσια κοινωνικά αγαθά που έχουν μετατραπεί σε «πολυτέλεια»!

Δωρεάν ποιοτική δημόσια υγεία και παιδεία , ισχυρό κοινωνικό κράτος, ασφαλείς και λειτουργικούς δημόσιους χώρους και υποδομές.

Μιλώ, για δικαιοσύνη
στο δικαίωμα στην εργασία, στη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου,στη στήριξη των αδυνάτων… των ανέργων,των εργαζόμενων που δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα,των ανασφάλιστων,των μονογονεϊκών οικογενειών, των συνταξιούχων.

Για τους αγρότες ,τους κτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που προσπαθούν να επουλώσουν ακόμη τις πληγές τους απ τον Ιανό,που η ακρίβεια εξανεμίζει τους κόπους τους …για το νοσοκομείο μας που καταρρέει,για όσους βλέπουν τα σπίτια τους στα χέρια των funds και βρίσκονται στο δρόμο για μερικές χιλιάδες ευρώ,για την πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας…

Η νίκη του Σύριζα Π.Σ. και μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί πως θα δουλέψει για την αύξηση του εισοδήματος των πολλών, τη ρύθμιση των χρεών ,τη μείωση των τιμών,δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Μιλώ για δικαιοσύνη σε μια πατρίδα που να μας χωράει όλους,όλες και όλα , χωρίς προκαταλήψεις ενάντια στο διαφορετικό, με καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και επίσημη αναγνώριση των γυναικοκτονιών , για τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής που μας αξίζει!

Μιλώ ως γυναίκα,επιστήμονας και εργαζόμενη, που πιστεύω ότι έχω δικαίωμα να μην ασχολούμαι μόνο με τα του οίκου μου.

Συμμετέχω στα κοινά πολλά χρόνια και από πολλές θέσεις ευθύνης. Έχω μάθει πάντα να παίρνω θέση τολμηρή και προοδευτική!

Μόνο με αγώνες έρχονται οι συλλογικές νίκες!

Μιλώ ως μάνα ,που θέλω να συμβάλλω να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση με τους νέους ανθρώπους , να μείνουν τα παιδιά μας στη χώρα μας,να μπορέσουν να δημιουργήσουν ,να κοιτάξουν το μέλλον τους με αξιώσεις, ν αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, τα αδιέξοδά τους, την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια,την ακρίβεια,το δικαίωμα στην κατοικία.

Έχουμε χρέος να πορευτούμε μαζί με τα παιδιά μας στον κοινό αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια,ελευθερία και δικαιοσύνη . Να μην έχουμε ανάγκη κανένα πελατειακό κράτος, κανέναν πονηρό πολιτευτή.

Σαν ενεργή πολίτης της Καρδίτσας ,του τόπου που γεννήθηκα, εργάζομαι και μεγάλωσα τα παιδιά μου, μέσα απο κοινούς αγώνες, συλλογικές αξίες και δράσεις αγωνίζομαι καθημερινά να φανώ χρήσιμη στο νομό μας.

Ως εργαζόμενη επι δεκαετίες στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, μεσα απο τη πρωτοπόρα δράση ¨Η πόλη στα παιδιά¨ και του δικτύου των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας,ως δημοτική σύμβουλος των Δήμων Ταμασίου και Σοφάδων , ως ενεργό μέλος φορέων και συλλόγων του νομού αλλά και ως βουλευτής Καρδίτσας , ήμουν και είμαι πάντα παρούσα στη πρώτη γραμμή!

Με εμπειρία, ωριμότητα και γνώση των δυσκολιών και των δυνατοτήτων του διαχρονικά αδικημένου νομού μας,της Καρδίτσας με τα πιο σύνθετα και επι δεκαετίες άλυτα προβλήματα, που χόρτασε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις,μπορώ και δεσμεύομαι να συμβάλλω στην προώθηση θεμάτων και επίλυση των προβλημάτων . Θέλω να πάψει η Καρδίτσα να είναι προτελευταία σε ανάπτυξη από όλους τους νομούς της χώρας. Δεν το αξίζουμε!

Στις 21 Μαΐου ο λαός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο ΣυΡιζΑ Π-Σ. έχει όραμα, έχει σχέδιο, έχει πρόγραμμα και μπορεί να το υλοποιήσει!
Υπόσχομαι να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις ,να είμαι η φωνή σας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να δώσουμε ελπίδα και μέλλον στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας, στον τόπο μας.
8 views0 comments

Comentários


bottom of page