top of page
color section - 3.jpg
7T_culture and sports.png

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

color section - 3.jpg
Λοιπές κατηγορίες  >
1Τ_tractor.png
2T_society.png
3Τ_health2.png
4T_education 2.png
5T_growth.png
6T_construction2.png

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας, είχε επηρεάσει αρνητικά τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας ωστόσο, έγινε προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές και οι αθλητικές υποδομές του νομού Καρδίτσας. Επίσης, χρηματοδοτήθηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και κορυφαίες εκδηλώσεις του νομού, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή δόθηκε προτεραιότητα στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγιναν πολλές συναντήσεις με την κυβερνητική ηγεσία και συνάφθηκαν Προγραμματικές Συμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τους Δήμους, για την αποκατάσταση και συντήρηση αθλητικών υποδομών.

 • Κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου Δήμου Καρδίτσας με προϋπολογισμό 188.500€.

 • Αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων ύψους 120.000€.

 • «Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαμά» προϋπολογισμού 50.000€.

 • Χρηματοδότηση τεσσάρων μελετών για αθλητικά έργα του Δήμου Παλαμά προϋπολογισμού 271.094€.

 • Ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας ύψους 120.000€.

Δημιουργήσαμε στην περιοχή μας μια από τις τρεις «Σχολές Προπονητών Βόλεϊ» που λειτουργούν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Ενεργήσαμε καταλυτικά για την παράδοση του στρατοπέδου «Λουμάκη» στο λαό και τον Δήμο της Καρδίτσας, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον μεγάλο πάρκο – πάνω από 50 στρέμματα μέσα στην πόλη. Προβλέπεται η δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Καρδιτσιωτών.

Επιπλέον όσον αφορά στον τομέα του πολιτισμού:

 

Έργο που διεκδικήσαμε με επιμονή και κερδίσαμε, ήταν η μετατροπή της «Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» Καρδίτσας σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο. Θέσαμε το θέμα στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία, συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια, εργαστήκαμε από κοινού με τον κ. Βασίλη Μπρακατσούλα – ο οποίος έκανε δωρεά τη μελέτη και την επικαιροποίησή της στον Δήμο Καρδίτσας – και εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 3 εκατ. €, υπογράφηκε πρόσφατα και σύντομα θα υλοποιηθεί.

Εκδηλώσαμε το έντονο ενδιαφέρον μας για τις βιβλιοθήκες της περιοχής μας. Πετύχαμε την ένταξη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας στο πρόγραμμα «Εθνική Ψηφιακή Πολιτική», προκειμένου να εξασφαλίσουμε την  Ψηφιακή τους Αναβάθμιση.

Δημιουργήσαμε συλλογές βιβλίων σε 5 σχολεία του νομού και συμβάλαμε στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας.

Το ενδιαφέρον μας επεκτάθηκε στη λειτουργία και τις διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς η ΕΒΕ αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό, στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι βιβλιοθήκες της χώρας.

Η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, ως μέλος της επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, πέρα από την ενίσχυση των δεσμών μας με την Ομογένεια και την στήριξη των Ελληνικών Σχολείων του Εξωτερικού, συμμετείχε επίσης στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας»,  που εδώ και δυο χρόνια τιμά τον απανταχού Ελληνισμό και όλους τους πολίτες του κόσμου που σέβονται την αξία και την προσφορά των Ελλήνων στα γράμματα και τις τέχνες.

Αναλυτικότερα:

 • Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 09/10/2018

Δελτίο Τύπου 13/02/2017

 • Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και χρηματοδότηση ύψους 120.000€ από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, με την οποία ο Δήμος Σοφάδων προχωρά στη βελτίωση της λειτουργικότητας του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων, με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα:

Δελτίο Τύπου 10/01/2018

 • Προγραμματική σύμβαση, για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαμά» προϋπολογισμού 50.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο αθλητισμού. Παράλληλα κατατέθηκαν και τέσσερις μελέτες για έργα προϋπολογισμού 271.094€:

Δελτίο Τύπου 16/03/2017

 • Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου εξέφρασε  την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας (ΣΠΑΚ) να δημιουργηθεί Σχολή Προπονητών στο Νομό μας:

Δελτίο Τύπου 07/11/2016

 • Παραδόθηκε το στρατόπεδο «Λουμάκη» στο λαό της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 22/05/2017

 • Η «Παλιά Ηλεκτρική» μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού:

Δελτίο Τύπου 28/06/2017

 • Η Ψηφιακή Αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών Καρδίτσας εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εθνική Ψηφιακή Πολιτική»:

Δελτίο Τύπου 18/06/2018

 • Επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: «Διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.)»:

Δελτίο Τύπου 18/07/2016

bottom of page