top of page
color section - 8.jpg
2T_society.png

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

color section - 8.jpg
Λοιπές κατηγορίες  >
1Τ_tractor.png
3Τ_health2.png
4T_education 2.png
5T_growth.png
6T_construction2.png
7T_culture and sports.png

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και στηρίξαμε ενεργά την ανάπτυξη της Κοινωνικής Πολιτικής. Προβήκαμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις, με την πεποίθηση ότι οι κοινωνικές δαπάνες είναι παραγωγικές, καθώς για κάθε 100€ δαπάνη αντιστοιχούν 130€ που επιστρέφουν στην οικονομία. Παράλληλα στηρίζουμε τον κοινωνικό πυλώνα που καθιστά την ανάπτυξη βιώσιμη, δίκαιη και με κοινωνική συνοχή.

 • Συνεργαστήκαμε στενά με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για την υλοποίηση του θεσμού των  Σχολικών Γευμάτων, σχεδόν σε όλα τα σχολεία των  Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων. Ενός θεσμού που βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των οικογενειών τους, γεγονός που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 • Συμβάλαμε καθοριστικά στην επαναλειτουργία της κατασκήνωσης  «Νεράιδας»  στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, που χρηματοδοτήθηκε με 45.000€ το 2017, 200.000€ το 2018 και 160.000€  για το 2019, από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης,  για έργα υποδομών και για τα λειτουργικά έξοδα της κατασκήνωσης. Ήδη από το καλοκαίρι του 2018 η κατασκήνωση επαναλειτούργησε με δύο κατασκηνωτικές περιόδους φιλοξενώντας πλήθος παιδιών.

 • Συνεργαστήκαμε με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και παρακολουθήσαμε στενά τις εργασίες αποπεράτωσης και τις διαδικασίες απόδοσης των 218 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους το 2017, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης και λειτουργίας του σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό πραγματικό στολίδι με άρτιες υποδομές και υπέροχο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

 • Συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενεργήσαμε καταλυτικά  για την παράδοση του στρατοπέδου «Λουμάκη» στο λαό και τον Δήμο της Καρδίτσας, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον μεγάλο πάρκο (πάνω από 50 στρέμματα μέσα στην πόλη). Προβλέπεται η δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Καρδιτσιωτών.

 • Με επιμονή προωθήσαμε ένα δίκαιο αίτημα για την παραχώρηση από το Ταμείο Στρατού μέρους του κτιρίου της Στρατολογίας για τις ανάγκες στέγασης του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, «ΦΛΟΓΑ» καθώς και της Φιλαρμονικής Καρδίτσας στο ίδιο κτίριο.

 • Επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, τη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στην Καρδίτσα, για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων πολιτών του νομού. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος για την εγκατάστασή του.

 • Συμβάλαμε καθοριστικά στη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και την ένταξή του στις δομές του Εθνικού Δικτύου για την προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα  πολλών ετών που έγινε πράξη  με την ένταξη του  Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. 

 • Μεριμνήσαμε για την ένταξη των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων στα προγράμματα ολιστικής πολιτικής κοινωνικής ένταξης των Ρομά. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αντιμετώπιση και η επίλυση των προβλημάτων τους ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών στις περιοχές όπου κατοικούν. Προτείναμε την ένταξη των μονίμων κατοίκων Ρομά του Δήμου Σοφάδων στο επιχειρησιακό σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής και με κίνητρα στους ΜΗ Δημότες Ρομά να εγκατασταθούν στις περιοχές που ανήκουν πραγματικά.

Περισσότερα στοιχεία των πολιτικών και των δράσεών μας:

 • Διεύρυνση και επέκταση του θεσμού των Σχολικών Γευμάτων στο Νομό Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 12/02/2019

Δελτίο Τύπου 25/09/2018

 • Επίσκεψη στην Πρόνοια Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 14/11/2016

 • Εξασφαλίστηκε μια γωνιά για τη ζεστασιά του Πανελλήνιου Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» και των γονέων και μελών του στην Καρδίτσα:

Δελτίο Τύπου 19/12/2016

 • Η λειτουργία των κατασκηνώσεων βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής:

Δελτίο Τύπου 01/06/2018

Δελτίο Τύπου 19/09/2018

 • Άνοιξε ξανά για τα παιδιά η κατασκήνωση της «Νεράιδας» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα:

Δελτίο Τύπου 31/07/2018

 • Παραδόθηκε το στρατόπεδο «Λουμάκη» στο λαό της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 22/05/2017

 • Διεκπεραίωση υποθέσεων του ΟΓΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Δελτίο Τύπου 27/09/2017

 • Παραδόθηκαν οι Εργατικές κατοικίες της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 26/05/2017

 • Παρεμβάσεις και δράσεις για τους Ρομά με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις περιοχές όπου κατοικούν καθώς και την εξομάλυνση των προβλημάτων εκπαίδευσής τους:

Δελτίο Τύπου 01/10/2018

Δελτίο Τύπου 15/05/2017

Δελτίο Τύπου 25/04/2017

Δελτίο Τύπου 24/02/2017

Δελτίο Τύπου 16/06/2016

 • Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας στο πλευρό των εργαζομένων «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε.»:

Δελτίο Τύπου 13/06/2016

 • Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 18/07/2017

bottom of page